MENÜ

Központi Háziorvosi Ügyelet

7150 Bonyhád, Bajcsy-Zsilinszky u. 25.
Telefon: +36-06-74/318-104

Ügyeleti beosztás: kattintson ide!
Gyógyszertárak: kattintson ide!

Ellátási terület a térségben:
Aparhant, Bátaapáti, Bonyhád, Bonyhádvarasd, Cikó, Grábóc, Györe,
Izmény, Kakasd, Kisdorog, Kismányok, Kisvejke, Lengyel, Mőcsény,
Mucsfa, Nagyvejke, Nagymányok, Tevel, Váralja és Závod.
________________________________________________________
Ajánljuk szíves figyelmébe, hogy
az ügyelet csak sürgős esetben vehető igénybe!
________________________________________________________

Feladatellátó:
„BZS” Egészségügyi és Szolgáltató Bt.

Székhely: 7150 Bonyhád, Mónus u. 86.
Adószám: 21088249-2-17
Cg. 17-06-005185
ÁNTSZ eng.sz.: 5888-2/2008.
E-mail: barcza.zsolt@freemail.hu
________________________________________________________
 

A hétközi és hétvégi központi háziorvosi ügyeleti feladatellátásról


     A 2015. évi CXXIII. törvény az egészségügyi alapellátásról 5. §. (1.) bekezdésének c) pontja értelmében a települési önkormányzat az egészségügyi alapellátás körében gondoskodik többek között az alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi ügyeleti ellátásról. A települések közös feladatellátásának történetében a központi ügyelet az, amely a legnagyobb múlttal rendelkezik, mivel a közös működtetés gyakorlata az 1990. évet megelőző időszakra nyúlik vissza.
   A 2004-ben, a többcélú társulások létrehozatalát támogató pályázatok elbírálásakor kiemelten kezelték azokat a pályázatokat, ahol a tervezett feladatellátásban a központi háziorvosi ügyelet területi ellátása is szerepelt, ezért az alapító önkormányzatok a Völgységi Többcélú Kistérségi Társulás feladatai közé emelték a központi háziorvosi ügyeleti ellátás működtetését is. Betervezték az ügyeleti helységek felújítását és orvosi eszközökkel történő felszerelését is. A feladatellátására a települések külön kötöttek ellátási szerződést a feladatellátóval, a nyertes pályázatból való beruházás és az orvosi eszközök a többcélú társulás tulajdonába kerültek.


     A Bonyhád Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, 2009-ben felújított Ablonczy-házban működő, az egészségügyi alapellátások körébe tartozó háziorvosi ügyeleti ellátást 2008-tól a BZS Bt. látja el. Éves feladatellátási beszámolóit 2013-tól a Völgységi Önkormányzatok Társulásához és a társuláson keresztül a települési képviselő-testületekhez is benyújtja.

     Az önkormányzatok számára kötelezően ellátandó kormányzati feladat biztonságos működtetése érdekében a települési önkormányzatok 2016-tól lakosságarányos hozzájárulást fizetnek a feladatellátónak, amelyből finanszírozni lehetett egy jelentős mértékű béremelést az ügyeletet ellátó háziorvosok és asszisztensek számára. Az önkormányzatok a társuláson keresztül biztosítják az meghibásodott orvosi műszerek, eszközök javíttatását, pótlását, beszerzését a társulás pénzügyi tartaléka terhére, eseti határozatokkal.


Dokumentumtár

Települések feladatellátási szerződései
Éves feladatellátási beszámolók
Éves feladatellátási tervek
Települési hozzájárulások
Eszközbeszerzések